Det är bara att bryta ihop och gå vidare - Per Elofsson

tisdag 30 april 2013

Valborg

Jag överlevde den stora skräcken igår - redovisning för lärare och avokat på stor firma! Och fick en del bra feedback. Känns skönt att ha det avklarat, och bra klarat, och dessutom var hela projektet roligare än jag trodde och jag hade bästa gruppen! 4 personer i min lilla klass på 250 pers som jag aldrig förr hade pratat med, men det kommer vi nog göra i framtiden. Många roliga anektoder blir det av att plugga maraton i ett syrefattigt rum fyllt med stress och ångest!

söndag 28 april 2013

Söndag

Dör sakta fibrodöden hemma på soffan. Musklerna känns förlamade, bara att skriva det här blogginlägget är en ansträngning, det gör ont i mina armar, händer och fingrar. Så det blir ingen yoga idag, bara One Tree Hill-maraton och studentmat (snabbmakaroner och färdiga köttbullar med Heinz Chilisås, för jag hade ingen ketchup...)
Har tvättat och mötte självklart en snygging i trappuppgången nu när jag ser ut som fan i mina slappekläder, mysbyxor, linne och espadrilles, inte ens bh. Men men, orka bry sig om åna världsliga saker, dessutom har jag ju pojkvän. Så hur kommer det sig att det kändes värre att möta en snygg ung kille än en kvinna i övre medelåldern? Jag menar, herregud, en söndag när man dessutom bär på en tvättkorg har man väl rätt att se ut som fan? Det är väl förväntat?
Iallafall, tillbaks till saken, idag ska jag ta det lugnt, ta ett eller två bad, hoppas jag orkar göra lite yoga här hemma på wiit, läsa in mig inför presentationen imorgon och prova ut kläder att ha på mig till den. Puh. När musklerna är helt färdiga och hela kroppen värker kan såna småsaker kännas enorma....

lördag 27 april 2013

Mission accomplished!

Ha! Efter många timmar i soffan, en dusch, en tupplur så lyckades jag ta mig samman och få lite gjort. Så nu ser mitt hem ut som det ska igen. Rena lakan, rent golv, ren disk, soporna ute. Score!
Så nu har jag ätit en uppvärmd pizza och kollar på Sex and the City - the Movie. It kinda sucks... ;)
Happy Saturday!

Baksmällan

Jahopp, idag kom baksmällan, jag har tagit ut mig för mycket i veckan med grupparbetet så idag är jag så trött att jag knappt kan röra mig. Tur att jag inte har något planerat, så jag kan bara vila idag. Hade velat städa men vi får se om jag känner mig bättre om några timmar. Livet med fibromyalgi och ME, barapapapa I'm lovin it! Not. Men det går. Man klarar det man måste klara, men gud vad skönt det ska bli den dagen det här är över. Det kommer väl ta några år, men jag kommer bli frisk en dag, om det är om två år eller tio...

fredag 26 april 2013

Scrambled brain

Har jobbat som ett djur idag, fast med hjärnan. Satt i grupprum 8.30-18.00 och skrev på våran dd-rapport, men vi hann i tid. Helt slut nu efter den här veckan, men på ett bra sätt iallafall. Skillnad på att vara slut enbart pga av sjukdom och pga att man pluggat som ett svin. Välkommen till juristlinjen! ;) Nu är det fredag, jag är vild som vanligt, en kopp rooibus-te och tv... :)
Trevlig helg

onsdag 24 april 2013

Stolt och glad

Grupparbete. Due diligence. Och jag - JAG - klarade att sitta i skolan och plugga 8.30-16.30! Helt jävla fantastiskt! Har aldrig klarat att sitta så länge utan blivit totalt ledbruten och behövt gå hem typ 14-15. Så jag är stolt och glad och supernöjd att medicinen ändå funkar såpass bra att jag kan prestera bättre :-) Så hoppas jag bara att jag inte får den där "baksmällan" imorgon och mår kasst för att jag har tagit ut mig för mycket idag... Men men. Det tar vi då i så fall, då får jag väl gå hem tidigare imorgon!
Och, jag hade faktiskt hittat ett problem som ingen av de andra hade sett! (de hade hittat problem jag inte sett heller, därför det är bra att vara flera :-))
Är väldigt nöjd med gruppen också, goa människor, kommer bra överens med alla så det är väldigt skönt!

tisdag 23 april 2013

Hopp!

Det finns hopp! http://www.aftonbladet.se/incoming/article16651547.ab
En fantastisk kvinna har forskat på fibro och kommit fram till att det kan bero på en inflammation i centrala nervsystemet. Alltså kan det om tio år komma medicin. Diana Kadetoff - hjältinna för många nu :)

Satt egentligen och pluggade men programmet hängde sig så fick stänga ner och det ville inte logga in mig igen (redan inloggad tydligen) så fick en påtvingad paus och såg detta och blev så glad så var tvungen att skriva om det :) Ska försöka öppna programmet igen nu och plugga mer innan mamma ringer och jag får börja med lunchen. Är väl tur att hon kommer annars hade jag nog fortsatt leva på skorpor och choklad, möjligtvis mat ur frysen... ;)

måndag 22 april 2013

Kallt och grått och fuktigt

Lika med lederna gör ondare. Fint samband. Speciellt knäna har jag märkt är stelare på morgonen och när jag går i backar.

Har börjat med projektarbete i skolan, ett rollspel i samarbete med Vinge, advokatfirma. Vi ska göra en due diligence-rapport. Om företagsöverlåtelse. Precis vad jag inte vill jobba med, men som tur är är ju detta bara en simulation som varar en vecka, och jag verkar ha en bra grupp så får hoppas att jag känner mig bättre och göra det bästa av situationen :-)
Imorgon ska vi ses och dela upp lite av allt vi behöver läsa igenom, sen hoppas jag att vi ska läsa indivuellt resten av dagen så kanske jag kan gå på body balance kl 10 och sen ha lunch och eventuellt promenad med mamma när hon ska hämta Sirius :-)
Känner mig ändå väldigt positiv och glad, jag trots sjukdomarna så gillar jag mitt liv. Jag älskar det jag gör, jag har fantastiska vänner och familj, jag trivs i min lägenhet och även fast min pojkvän är i Spanien så visar han iallafall att han tänker på mig, saknar mig, tänker på mig, älskar mig och jag känner ju detsamma för honom. Jag vet inte vad som kommer hända i framtiden, men just nu går det bra, 6 veckor skola kvar, sen åker jag till Spanien för att vara med pojkvännen och sola och ta det lugnt nästan 3 månader. :-) Just nu är jag lycklig, livet går upp och ner, det finns positiva och negativa saker hela tiden men jag väljer att se det bra även om det kanske inte märks på bloggen för här skriver jag ju mest om det jobbigaste - min hälsa, som är det mest negativa i mitt liv. :-*

lördag 20 april 2013

Seg men glad

Tentan är över, så skönt! Tror den gick ok också, even better! :-) och sen gick after work/eftertenta på bryggeriet och jag - jag - blev full och kom hem strax innan 1 på natten. Första gången på evigheter, inte varit full och ute i Sverige på åratal! Så därför är jag seg, men så glad att medicinen faktiskt funkar så att jag kan ta en odd utekväll nån gång då och då :-) senaste tentan gick jag inte ut alls, gången innan dess åt vi middag, jag drack en daiquiri och ett glas vin och gick hem kl 9. Känns så skönt nu, att faktiskt vara lite bakis en lördag :-)

torsdag 18 april 2013

Tentaplugg #3

Börjar med det bästa: verkar som att jag börjat vänja mig vid medicinen! Yay! Hoppas hoppas, så jag känner mig ännu bättre imorgon, lagom till tentan! Har läst igenom alla anteckningar. Tror inte jag kommer få in nåt mer i huvudet om det inte är där redan. Får ha med böckerna på tentan så det är ju till viss hjälp iallafall!
Gick ut med hunden innan idag, borstade honom när han blivit torr och dammsög hela lägenheten fri från allt hundhår och sand han dragit in och sen kom mamma och hämtade honom. Gud så glad han blev när mamma kom alltså. Så söt. Saknar honom redan ;) han kommer tillbaks på söndag, stannar till tisdag den gången så han kommer inte skräpa ner lika mycket ;)
Fick tom städa på balkongen för vi hade en duva som gäst där inatt, som inte hittade ut, fick panik och bajsade ner allt. >.<

onsdag 17 april 2013

Tentaplugg #2

Tenta på fredag, mår skit av medicinen och sjukdomarna och plugget går sådär. Men jag försöker iallafall och det är väl det viktiga. Även om jag blir stressad och tänker att jag kan mer, bara jag har disciplin etc, men tyvärr så funkar det ju inte så just nu, blir jag för trött så blir jag för trött och då ser jag inte vad jag läser, det går inte in och jag tröttar ut mig själv ännu mer. Så, c'est la vie, jag måste väl till slut bara acceptera att det är så det är, shit happens. Vila idag, känn dig bättre imorgon. Eller i övermorgon iallafall hoppas jag, för det är så det gäller!
Har mammas vovve här en dag extra den här veckan (delad vårdnad ett tag, vi hjälper varandra, hon får avlastning de dagar hon jobbar längre, jag får lite tlc från den sötaste vovven i världen)
Träffade en tjej med en rottweiler i förrgår så vi ska gå ut tillsammans idag. Blir lite senare promenad än vanligt, lång kvällspromenad istället för lång promenad mitt på dagen och min vovvis håller på att krypa ur skinnet, eller nu har han nästan gett upp men för en timme sen tyckte han att jag skulle röra på fläsket! Han är ju enna go ändå. <3

tisdag 16 april 2013

Man vet att man är på topp...

när man får ont och blir svettig av att bre några skorpor. Fy. Vaknade helt förstörd idag, igen! Trodde jag hade börjat vänja mig lite vid medicinen men kanske tog ut mig igår, fast jag fattar inte hur tre timmar i skolan och en timmes promenad skulle ta ut mig så, brukar inte vara några problem, måste ju vara inkänningen på medicinen men känns ju kasst. Var tvungen att ställa in mitt body balance-pass och somna om, släpade mig ut en liten runda med hunden vid halv 11 och nu soffläge. Behöver ju verkligen tentaplugga idag, men vi får väl se när och hur osv.

måndag 15 april 2013

Ytterligare en produktiv dag

Sov kasst, släpade mig till skolan med hjälp av paracet och ibu, 3 h övning, hem, ut med hunden och sen helt knäckt. Så det har varit soffläge sen dess, var rädd att inte orka gå hela vägen hem. Så har haft absolut noll energi att läsa, slötittar lite på tv bara.
Så härligt att vara totalt energilös. Suckelipust, hoppas jag vänjer mig vid stark dos medicin snart, och känner mig mycket bättre. Just nu är det fibro+droger, inte så kul. Känner mig som en flodhäst på valium. Kanske inte storleksmässigt, men smidighetsmässigt. Gaah. Är ju tur att det är serotonin i de här tabletterna så kanske jag iallafall slutar tycka det är så tråkigt att vara sjuk, vara lite mer positiv än senaste veckan!
Var lite kreativ för att underhålla vovven efter den inte jättelånga (men inte korta) promenaden, han behövde lite mer stimulans så jag skar ett hål i en tom petflaska och la i lite hundgodis som han fick rulla ur. Plutten, det tyckte han var kul. Jag fick knappt röra hans magiska godisflaska ;-) :-*

söndag 14 april 2013

Söndag

Väldigt trött idag, fortfarande mycket biverkningar från höjd dos medicin, kombinerat med att jag var helt utan några dagar. Blir så trött så jag fysiskt skakar, håller upp handen för att se och inser att hade jag inte känt att den skakar hade jag inte varit säker för min blick skakar med, jag vet inte helt hur jag annars ska beskriva det, flimrar kanske, eller som på nattklubb när de kör den epilepsiframkallande lampan som släcks och tänds? Suck Suck. Så har varit ute på en kort, regnig kvällspromenad med vovven och nu är det soffa, Lewis och lösgodis, och antagligen ett bad innan jag går i däck.
Har iallafall lyckats vara någorlunda produktiv och läst boken i försäkringsrätt idag, skulle gjort övningar med men det är ingen mening med att ens försöka när min hjärna är så här mycket mos, fattar inget ändå. Är glatt förvånad att jag lyckades läsa överhuvudtaget, även om boken bara var 100 s så är det en prestation och jag får vara nöjd och stolt över det. Vet inte hur mycket som gått in men ett bra försök iallafall ^^,

lördag 13 april 2013

Tentaplugg #1

Försöker, men det går inte bra. Läsa är ju inte så mycket värt när man bara ser ord och inte meningar, jag hoppas att något lagras där inne, precis som jag halvsovande på föreläsningarna har hoppats att nåt gått in. Men att ha ont, vara trött som om man inte sovit på en vecka, den här innerliga jäkla tröttheten ända in i märgen, och försöka läsa Skadeståndsrätt av Jan Hellner... Kanske inte bästa lördagen jag varit med om...
Tog ett bad för att hjälpa musklerna slappna av, det funkade lite just då men nu drar smärtan ihop dem igen så fokus vandrar. Hit. En anledning till att jag skaffade en blogg, kanske kan jag skriva bort koncentrationssvårigheter och skriva ner mina tankar och känslor istället för att ta bort fokus? Och istället för att gnälla till vänner och familj, vill inte att det ska vara allt jag pratar om, allt jag är, men sjukdomarna är där hela tiden, det är svårt att inte prata om dem. Den vita hästen, FibroME.


Är verkligen redo för att sommaren ska komma nu. Jag ska helt utan att skämmas bara ha mitt sommarlov, leva på sparade pengar och chilla i Spanien. Låta pojkvännen betala hyran (jag betalar mer när jag har mer, tex när vi var sambo här i Sverige, innan han flyttade tillbaks och han betalar mer när han har mer=fair and square)och bara sola, slappna av, helas hoppas jag, göra yoga och meditera. Hitta ett lugn i mig och kanske i den här diagnosen trots allt, lära mig min kropp och känna efter vad jag behöver utan alla måsten i Sverige. 

"Do you have what it takes?"

Ligger i soffan med mobilen och surfar runt. Kom in på Tyra Banks instagram där hon kör nån "xx has what it takes" "Do you have what it takes?"
Och på det svarar jag, ja! Tro fan det! Kanske inte för att bli modell,alldeles för normalviktig för det (även om det roliga med att ta B12 är att det ökar metabolismen så jag har gått ner lite sen diagnosen) men för vad jag ger mig fan på. Jag gav mig fan på att börja på juristlinjen (men jag trodde väl att jag skulle vara frisk tills jag började när jag ansökte) och det gjorde jag. Och även om jag kämpar som fan, och det är tufft och det är jobbigt och ibland orkar jag inte, så klarar jag det!
I have what it takes to make my dreams come true!
Och det viktigaste, jag kan inte bara klara juristlinjen, jag kan dessutom vinna över de här jävla sjukdomarna! ;) 6-10% (olika källor) blir friska från ME, fibro vet jag inte, men min läkare tror att jag kan bli frisk och då tror vi på honom. Tror bara på honom när han säger positiva saker dock ;)
TGIF! :-) Nu är det jag, soffa, godis och tv. Perfekt fredag för en tjej i fibrodimma! :P

Btw, det här inlägget kändes väldigt klämkäckt. Kommer bli lite av varje i fortsättningen, låt dig inte luras. Funderade på att döpa bloggen till Fibrofi**an men om den mot förmodan kommer ut till allmänheten så att säga så känns det inte 'lämpligt' för en blivande jurist att ha det så. Löjligt kanske men så är det nog i den här världen. Vill ju inte bli jobblös för ett fånigt bloggnamn ;)

fredag 12 april 2013

Intro

Den här bloggen kommer handla om fibromyalgi, ME (kroniskt trötthetssyndrom) och mig. Jag ska efterhand försöka organisera lite inlägg som i tur och ordning presenterar sjukdomarna, symptom mm, och mig själv och just min diagnos.

Börjar med mig och sjukdomen:

Jag blev sjuk 2009/2010 någon gång, vääldigt svårt att veta exakt när eftersom det kom så successivt. Blev lite tröttare, förkyld oftare, dålig i magen, och det blev sämre och sämre. Våren 2011 hade jag inga ursäkter för mitt hälsotillstånd som så sakta blev sämre, och gick till doktorn. Då bodde jag i Spanien (sen juni 2010) och blev under sommaren stammis på akuten, fick misstänkt blindtarmsinflammation, som de sen trodde var Chrons (mycket fokus på magen) fick inte dricka alkohol, röka, äta fet eller stark mat, dricka läsk, juice, mjölk etc. Kul sommar helt enkelt! ;) Men, det var ju inte Chrons (tack och lov?!) och jag blev sämre och sämre. Blev tillslut sjukskriven (och min chef blev då förbannad på mig, för det där att vara sjuk och bli sjukskriven gjorde jag ju självklart för att jävlas med henne!!!) och i april 2012 flyttade jag och pojkvän hem till Sverige. Bodde hos min mamma tills vi fick lägenhet i Göteborg hösten 2012 och jag började juristlinjen.

Älskar min fina tvåa, men herregud, tapeterna var inte vackra när vi flyttade in.

Har varit på otaliga läkarbesök, gjort en gastroskopi, tagit tretusen blodprover, etc etc........ Fått höra att jag är "ambitiös, stressad och har underliggande ångest" och det är därför jag har ont/blivit sjuk. Konstigt att ingen sa det när jag var receptionist i Spanien, men juriststudent i Göteborg, då är man ambitiös! 

Mina favoritkommentarer från folk (jag vet, många försöker bara vara hjälpsamma, men seriöst, ni tror inte jag testat allt?) är "har du prövat..." eller "Men, du ser inte sjuk ut!" Tacka fan för det! Eller kanske inte, lättare om jag hade varit helt  grön i ansiktet och sett ut som en koncentrationslägerfånge så hade folk inte trott att jag kan bli frisk om jag bara tränar/äter en speciell diet/tar den här naturmedicinen/whatever

Det här börjar bli lite långt, så vi får köra en fortsättning följer på detta inlägget!
Ha en trevlig kväll!