Det är bara att bryta ihop och gå vidare - Per Elofsson

torsdag 31 oktober 2013

Ryggbesvär

Så... Voltaren hjälper överhuvudtaget inte alls. Tog ett bad i tisdagskväll som hjälpte lite, sen igår morse gick jag på yoga som också hjälpte en del men det verkar ha kommit tillbaks idag ändå... + träningsvärk i resten av kroppen, hehe.

Det regnar otroligt mycket idag och jag är supertrött, vill redan att dagen ska vara över så jag kan gå och lägga mig och sova. Det positiva är att det är rätt "vanlig" trötthet, inte skov-trötthet :) bara, gå upp tidigt efter ytterligare en natt full av drömmar. Men men. Sitter på vagnen och lyssnar på klassisk musik och väntar på bättre tider.

Ska kanske sätta in en kopparspiral för att slippa hormoner, men det har att kopparen skapar en inflammation känns inte så bra med tanke på mina besvär... Ska till um imorgon och prata om det, kanske bara blir fortsättning med nuvaring istället, känns bättre rent känslomässigt just nu...

tisdag 29 oktober 2013

Voltaren

Kan ju inte direkt säga att voltaren hjälpte, lika ont fortfarande, dvs så fort jag rör mig. Höll på att spy av smärta på väg till skolan innan, inte bra. Nu hoppas vi att yoga hjälper imorgon, annars vet jag inte vad jag ska göra! Och att b12en kickar in med, lyckades ta den men spillde lite när jag skulle få upp det i sprutan och få bort luften i. Annars var det inga problem, tror jag ;)

Busponnyn har dödat min rygg!

Herregud, min rygg dödar mig, jag måste ha sträckt en muskel eller nåt när ponnyn bockade och busade. Dessutom har jag svinont i halsen, helt svullet. Hoppas det är me:n och inte influensa. Svullna halskörtlar är ju ett av tecknen på att me:n bråkar men det är ju influensatider så man vet ju inte. Väldigt svårt att säga när man konstant har influensaont i kroppen och feberkänsla för att kroppen inte kan hålla rätt temperatur... Det positiva är ju att jag inte känner hur ont resten av kroppen gör ;)
Är på väg till skolan nu iaf, såvida jag inte har skov och fysiskt kan ta mig till skolan så går jag, annars skulle jag vara borta alldeles för mycket. Älsklingen har lovat att åka till apoteket och köpa voltaren till mig tills jag kommer tillbaks iaf, sen blir det liggandes hela eftermiddagen, utom när jag ska ta min b12-spruta. Hoppas att den hjälper lite, har ju känt mig lite piggare sen förra veckan iaf! Och imorgon blir det 75 min yoga innan skolan för att stretcha ut kroppen <3

söndag 27 oktober 2013

Ridning! :)

Sitter på tåget på väg hem till Göteborg efter en helg hos mamma i Varberg. Träffade en kompis som har hästar och red ut på en skrittur. Hon är också sjuk så vi hade väl samma tempo, men å andra sidan är hon van. (Å tredje sidan är hon mycket sjukare än mig som bara har lite fibro och så)
Iallafall satt jag på en häst för första gången på ett par år så det var nice. Nu var det ju en tjugoårig ponny som tror han är 3 och tyckte att en skrittur var lite lamt och skulle liva upp det hela med lite galopp och bock men men. Min kropp är helt katastrof nu men det var det nog värt. Har ont precis överallt, som om man har riktigt jobbig influensa och inget hopp om livet. Suck. Får väl se om jag lyckas ta mig till skolan imorgon, kan ju alltid hoppas att spårvagnarna blir inställda av stormen, de vill ju att man ska hålla sig inomhus... ;)

torsdag 24 oktober 2013

Sprutor och dofter

Mitt skov är tack och lov över för denna gången, och nu har jag dels tagit ett allergitest som visade att jag inte är allergisk men sköterskan så att jag mest sannolikt har doftöverkänslighet så min kropp reagerar på parfym, rök och pollen på samma sätt som om jag vore allergisk. Men allergimedicin hjälper inte. Score! ;)
Sen har jag dessutom varit tillbaks på vårdcentralen och lärt mig att ta sprutor själv. Rätt spännande faktiskt, inte så läskigt som jag trodde. Vanan att få sprutor satt i sen i våras så jag visste att det inte skulle göra ont mer än det första lilla sticket genom huden, men jag visste inte hur det skulle kännas att köra in nålen i låret, skulle det vara motstånd eller så, men den gled in så lätt så, inga problem. Och jag känner mig faktiskt lite piggare och mer fokuserad så jag faktiskt kan koncentrera mig lite på att läsa kurslitteraturen :) så nu ska jag få utskrivet nålar och kanyler och sen kan jag sitta hemma och sticka mig så mycket jag vill! ;) Dvs så mycket som dr morfinplåster ordinerat, alltså 1ggr/veckan 4 veckor och därefter 1ggr/månad. Håller tummarna för att det piggar upp mig mer och mer :)

onsdag 9 oktober 2013

Skov och plugg går inte ihop...

Nej du, hur länge har det här skovet hållt på egentligen? Två veckor? Mer? Jag har så ont och är så trött. Det blir sakta bättre men otroligt sakta och så fort jag gör något så sugs den lilla energi jag har ut ur mig. Har inte gått till skolan idag men har iallafall lyckats läsa en hel del och känner trots allt (peppar peppar) att jag börjar få koll på det här och kanske kan lyckas vara aningens förberedd tills på fredag. Fick för övrigt 9 av 10 poäng på förra tentan, den som var innan skovet dvs för tre veckor sen imorgon. Så jag hoppas att jag kan klara denna hyfsat, får jag iallafall godkänt (5p) så får jag ju 7p i snitt vilket är bra :) så jag får bara försöka mitt bästa och ser fram emot fredag kväll när tentan är avklarad och vi ska kolla på fotboll, dricka öl och äta burgare med syrran och hennes pojkvän. Jag är så glad att min älskling är hemma, det hjälper <3

torsdag 3 oktober 2013

Arbetsterapeut

Idag har jag varit hos en arbetsterapeut och fått två olika sorters handledsstöd, ett med tumstöd, ett utan, och en gummilapp som man har för att få grepp att öppna saker, tex korkar på petflaskor :)
Känns positivt.
Jag har fortfarande ondare än vanligt men inte lika ont som igår och förrgår. Tror ändå jag ska stanna hemma från skolan idag, kanske imorgon. Kanske åka till mamma, kanske inte? Kanske imorgon? :S Beslutsångest!

onsdag 2 oktober 2013

Aaaaaaaaj

Ont idag igen! Och mitt förvirrade huvud har fått för sig att jag borde ha en femtiolapp i plånboken, fick jag inte den från kassörskan häromdan och var är den och hur har det här gått till. Fattar ingenting, är astrött och hela kroppen gör ont. Det är inte värk, det är smärta!
Imorgon ska jag upp tidigt till arbetsterapeut, hoppas de kan hjälpa lite. Få handledsstöd.
Ska försöka släpa min tunga kropp ur sängen, fixa frukost och ta några värktabletter och hoppas att de hjälper den här gången. Värmekudden in i micron. Just nu suger livet lite granna. Ajajaj. 24, känns som 80. Och har ett obligatoriskt seminarium i eftermiddag, tjoho. Aj.

tisdag 1 oktober 2013

Ontontont

Har så jävla ont nu, speciellt händerna och handlederna värker, och kroppen är tung och trött så jag har svårt att hålla ögonen öppna och göra annat än att ligga på soffan.
Ok, jag har varit i skolan idag och jag har kokat broccolisoppa till lunch men jag vill ju så mycket mer. Har inte dammsugit sen jag flyttade tillbaks in och ligger långt efter med läsningen. Att vilja så mycket och kunna så lite, fibromyalgi och ME suger!