Det är bara att bryta ihop och gå vidare - Per Elofsson

måndag 25 augusti 2014

Paragrafryttare och pirater

Måste väl säga att trots min status som sjukskriven juriststudent så är jag mer av en pirat. Eller kanske på grund av att jag läser juridik. Eller läser jag juridik för att jag är pirat? Mycket av juridiken handlar ju om att hitta kryphål, och det är jag expert på. Jag kan argumentera för min sak, och få rätt. Som de säger i Pirates of the Caribbean "It's more of a guideline than a rule you see". Problemet är paragrafryttarna. De som inte kan stava till flexibilitet och inte klarar att tänka utanför boxen.
Enligt Varbergs Bostads "riktlinjer" så måste man ha en fast inkomst. Borgensmän och förskott använder de sig inte av. Även om man så är miljonär. Trots att de enligt dem själva vill veta att man kan betala hyran 6 månader framöver. Det spelar alltså ingen roll om man KAN betala hyran i 6 månader framöver, någon med fast inkomst kan ju bli av med den; få sparken eller hoppa av universitetet. Jag påpekade detta men paragrafryttaren fortsatte upprepa att enligt deras riktlinjer ska man ha fast inkomst och vi kan återkomma när vi har det. Dvs när min sambo fått jobb eller när min aktivitetsersättning gått igenom. Det är så dumt att jag inte klarar att tänka på det.

Ska snart sätta fart och göra mig redo för pappas ankomst och vår utflykt till arbetsterapeuten. Sen blir det Hornbach för köp av giftfri silikon och plastmatta till nya bokhylleburen åt marsvinen. Pappa och sambon ska innan AT åka och hämta bokhyllan i Partille. Så jag har nåt att roa mig med idag iallafall. Antar att det är bättre än att hälla sprit i morgonteet som syrran föreslog... Oroa er inte, teet är uppdrucket utan sprit.

3 kommentarer:

 1. Usch, så trött jag blir! Tog du upp deras klausul angående medicinska skäl? Kan du gå högre upp? Ge inte upp! Tjata!
  Stor kram❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, det var tydligen bara om kommunen bad dem hjälpa nån med medicinska eller sociala problem. Dvs knarkare får lägenhet framför mig. Min styvpappa ringde och pratade med samma fyrkantiga person som jag, hjälpte noll. Men hans vän, min fd chef, känner chefen där så ev kan de prata. Vi får se... Men hyser inget hopp. Får väl vänta tills vi får en fast inkomst och då borde vi ju vara högst upp på listan. Gissar att de redan gett lägenheten till nån annan, de brukar vara snabba. Och då kan de inte säga, sorry, vi gjorde ett misstag, ni får den inte. Så less på att känna mig så maktlös.

   Radera
  2. Förstår att du känner dig maktlös : (
   Väldigt tråkigt med sån fyrkantighet, och alldeles för vanligt med såna bromsklossar i samhället.... Hoppas bitarna faller på plats snart! ❤️

   Radera